Welkom‎ > ‎

Ziji - schittering


https://sites.google.com/site/zijienglish/home/ziji

Ziji is een Tibetaans woord dat wel wordt vertaald als schittering, kracht of zelf-vertrouwen. Dat laat ik graag naar voren komen in mensen - professioneel in organisaties en persoonlijk in vriendschappen. Door even stil te staan en diep adem te halen herwinnen we perspectief op wat echt telt. Dan kunnen we met grotere focus, eenvoud en enthousiasme weer verder.

Het logo van de waaier geeft aan hoe we ons kunnen laten zien. Vaak houden we ons in uit angst of verlegenheid, maar altijd is er de mogelijkheid om open te gaan als een waaier en ons helemaal te laten zien in onze schoonheid, goedheid en kwetsbaarheid.

Professioneel ben ik getroffen door de impact van leiderschap op de effectiviteit van organisaties en op het welbevinden van mensen. Ik zie hoe de zelfde mensen die angstig, competitief en gespannen kunnen zijn, opbloeien en schitterend werk leveren wanneer leidinggevenden zichzelf kennen en zich authentiek laten zien. Dan werkt hun staf vanuit ontspanning, inspiratie en creativiteit.

Eerdere werkgevers waarbij ik in dienst was wilden dat ik vooral tools en tips verkocht. Steeds weer zie ik hoe daar de bottleneck niet ligt, terwijl die zelfde tools en tips op hun plek vallen als we ook gepaste aandacht besteden aan percepties, overtuigingen, attitudes en relaties. Dan komen de goedheid en de prachtige kwaliteiten van mensen aan het licht en dat vind ik schitterend werk.