Persoonlijke coaching


https://sites.google.com/site/zijienglish/personal-services/daring-lovetm


Leven en werken vanuit vrijheid en verbinding

Zullen we rustig tot de kern doordringen?

Verlang je voller en vrijer in je leven te staan? Ken je mensen die meer plezier hebben onder vergelijkbare omstandigheden? Wil je doorgronden wat er werkelijk in je omgaat in plaats van jezelf voortdurend in toom te houden? Zoek je een doorbraak in je identiteit en intimiteit? Val je als ouder of op je werk terug in patronen die je beu bent? Heb je het een en ander geprobeerd en ook bereikt, maar twijfel je toch over je volgende stap? Wil je nieuw werk, maar lukt het niet je droom helder te krijgen en tot succes te brengen? Ben je nieuwsgierig of angstig over hoe nu verder? Houd je genoeg van jezelf of ben je wanhopig genoeg om menselijke steun te zoeken?

In al die gevallen wil ik graag met je werken. Ik vermoed dat we nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken – mogelijkheden die zowel mooier als simpeler zijn dan waar je nu aan denkt. We zullen rustig werken – met respect voor jouw tempo en omstandigheden. Dat vind ik belangrijk. Tegelijk kan het goed zijn dat we enorme en onvermoede stappen maken in korte tijd. Dat ontroert en inspireert me. Ik wil graag een spiegel voor je zijn. Als we goed luisteren dan komt de kern van jouw verhaal wel naar boven. Dan kun je in vrijheid een nieuwe weg inslaan. Ik zal het zien in je ogen. En jij in de mijne. Kom maar eens langs voor een gratis kennismaking.

Kosten

50 Euro inclusief btw per uur voor persoonlijke coaching en 70 euro voor anderhalf uur.

Coaching - meer dan een goed gesprek

Mensen vragen wel eens: Waarom zou ik professionele begeleiding zoeken tegen betaling, terwijl ik gratis kan praten met vrienden en familie? Doe dat vooral en doe het meer - het zal je goed doen en ook je coaching effectiever maken! Maar coaching voegt iets toe wat vrienden niet vaak doen. Ik kan je vragen "Stil eens... Dat raakt je, he?" Of ik kan voorstellen om een opstelling te maken (zie onder het kopje familie opstellingen). Misschien nodig ik uit om te voelen welke kleur je angst heeft en waar die zit of beweegt in je lichaam. En ik bied een ruimte aan waarin je gedachten en gevoelens kunt uiten die je met anderen niet durft te delen. Door onverwachte vragen kan je je worsteling op een nieuwe manier zien en dat opent de deur naar werkelijk nieuwe oplossingen.

Meer informatie?

Lees de onderstaande folder of bel voor meer informatie.


    De moed om lief te hebben

    Met vrees en verlangen
    Ga ik relaties aan -
    Ga ik relaties binnen
    Bemin en laat ik mij beminnen.

    Voor norm en oordeel ben ik bang,
    Dan duik ik in de boeken
    Om alles uit te zoeken
    Hunkerend naar bewijs dat mijn verlangen
    Normaal, gezond en goed is.

    Maar hoeveel heerlijker is het niet,
    Om direct mijn hart te vertrouwen?
    Dan voel ik zachte zekerheid,
    Voorbij conventie en vergelijk.

    Toch ken ik nog een tweede golf van twijfel -
    Of ik niet zwelg in een kokon,
    Terwijl de wereld brandt en schreeuwt om hulp?
    Ik laat die vraag haar goede werk doen -
    Juist dan lost ook zij op
    In de moed om vrijuit lief te hebben.


Thema's:
  • Wat maakt het moeilijk om open te staan?
  • Waar schaam ik me voor? Waar ben ik bang voor?
  • Waar verlang ik naar?
  • Offeren: Dankbaarheid, puurheid en verwondering
  • Negatieve emoties omarmen
  • Vervuld en onvervuld verlangen: De moed om ons leven te vieren

Waarom dit thema? Omdat het mijn thema is. Na lang, vaak angstig en schuchter zoeken, heb ik een paar antwoorden gevonden op levensvragen over goedheid, verlangen, mijn aard en angst. En ik heb vooral ook meer rust gevonden met onbeantwoorde vragen - iets wat voor velen natuurlijk is, maar voor mij een enorme verworvenheid. Dat deel ik graag, terwijl ik me laat verrijken door wat anderen delen. 

Soms ben ik bang om anderen te vertroebelen met mijn eigen verwarring, depressie of lust, maar zolang ik die stemmetjes hun plek gun, meen ik dat ik een echte bijdrage kan leveren en verlang daarnaar. Ik verwacht dat het ons zal lukken zowel subtiel als vrij, veilig en vrijzinnig elkaar en onszelf te ontmoeten. Ik stel me voor dat we stilte, luisteren en spreken afwisselen, plenair en in tweetallen. Misschien doen we ook iets met het lichaam en aanraking - maar niets heftigs of grensoverschrijdends.

Vriendschap en liefde geven ons leven diepte en kleur, als ze al niet het doel van ons leven zijn. We hebben een prachtig hart, dat voortdurend geraakt wordt. Als we onze ervaringen toelaten ontdekken we dat onze gevoelens vaak heel anders bewegen dan we verwachtten of anders dan we menen dat het hoort. We willen heel graag een betrouwbare, stabiele band met een geliefde, maar we voelen ons ook geraakt en open naar vele anderen. Ergens voelen we een vertrouwen dat het fundamenteel goed is zoals het is. En tegelijk ervaren we vaak twijfel en verwarring – Ben ik OK, of is er iets mis met mij en moet ik iets onderdrukken?


Een stukje achtergrond

In de literatuur valt te me op dat schrijvers van verschillende uitgangspunten uitgaan:

 • Veel boeken nemen klakkeloos aan dat huwelijk en monogamie de natuurlijke, juiste en enig werkbare hoeksteen van de samenleving is – get over it als dat voor jouw niet als een paal boven water staat.

 • En dan zijn er boeken die juist van het omgekeerde uitgaan: Dat mensen vele relaties aangaan waar sexualiteit een aspect van is. Terwijl ik de ruimhartigheid van die boeken waardeer schrik ik soms van de platheid – alsof het allemaal om seks draait en alsof het onderwerp geen schroom oproept en subtiliteit heeft.

Ik voel mijn eigen verlangen maar ook beklemming bij de eerste benadering, terwijl ik verademing maar ook ontluistering en schaamte voel bij de tweede. Kunnen we de tegenstelling laten bestaan en onself zonder oordeel dieper leren kennen? Het werk van Brené Brown, bied een rode draad voor een ontdekkingstocht om onze liefde en ons gemis wakker te kussen en vorm te geven. We gaan onderzoeken hoe jij graag contact legt, wat je daarin terug houdt en hoe je je verbinding en alleen-zijn kunt verdiepen in je eventuele partner-relatie en in vriendschappen.

Bovenstaand zet ik vraagtekens bij de relatiemodellen die we hebben. Daardoor kom ik misschien over als iemand die de vrije liefde wil verheerlijken. Wat ik veel fijner vind is om verkrampte veronderstellingen door te prikken waarna elke mens en elk stel zijn eigen, levende waarheid kan ontdekken.